Taktikák és trükkök

Csapatösszetartás? Kommunikáció? Eredmény?

Ezekkel a nagyon egyszerű, de célravezető  taktikákkal és trükkökkel szinte egyik körről a másikra válhatsz tehetséges játékossá.
A csapatösszetartáshoz nagyon fontos a játékosok közötti kommunikáció a játékot megelőzően és a játék közben is.

Eredményes játékot szeretnél?

Akkor nézzük is a taktikákat!

A pálya körbejárása után, esetleg 1-2 kör elteltével ezek a taktikák növelhetik a csapat vagy akár az egyéni eredményeket is a játék során.

 

A csapat felosztása: A kör elején érdemes megbeszélni létszámtól függően 2-5 fős „párokra” osztani a csapatot ki melyik útvonalon megy, így lefedhető az egész pálya, elkerülhető, hogy a csapatot bekerítsék.

Távolság a csapattagok között: Mozgás közben érdemes 5m távolságot tartani. Így elkerülhető, hogy az ellenfél egyszerre több csapattagot is kilőjön.

Tűzpár: Az előzőleg felosztott „párokat” tűzpároknak hívjuk. Az egy tűzpárba tartozó csapattársaknak érdemes fedezékről fedezékre haladni a pályán. Egyszerre 1-2 ember mozogjon a következő fedezék mögé a tűzpár másik fele, az előzőleg használt fedezék mögött marad fedező tüzet adva, ha szükséges.

Fedezékhasználat: A pályán rengeteg tereptárgy,(épületek, gumifedezékek, fák, bokrok,) használható fedezéknek. A fedezék kiválasztásakor mérlegeljünk, hogy megfelelő méretű-e, van biztonságos visszavonulási lehetőség illetve továbbhaladási lehetőség szükség esetén.

Kommunikáció: A játék közben elengedhetetlen a kommunikáció, ha nem áll rendelkezésre PMR,(rádió), akkor előre megbeszélt kézjelekkel, vagy akár szóban is történhet. A lényege, hogy a csapattársaink informálva legyenek az aktuális helyzettel pl.: ha tiszta a terep, ha ellenséges mozgás van esetleg egyéb fontos utasításokat is közölhetünk pl.: menjünk előre, vonuljunk vissza, kerítsük be őket.

Kézváltás: A kézváltás a fegyver jobb- vagy bal kézzel történő használatát jelenti, így biztosítva a fedezék maximális kihasználását. Ennek jelentősége a fedezékek mögött folyosón, ajtókon való behatoláskor mutatkozik meg. Pl.: Ha egy fedezék mögül jobbra hajolok, ki jobb kézben fogom a fegyvert így kényelmesen tudok célozni a belátott területen, viszont ha balról hajolok, ki balkézzel fogom a fegyver markolatát, szintén így biztosítva a látómező lefedettségét.

füstgránát

Füstgránát: A füstgránát akár épületben, vagy nyílt terepen is remek választás. A sűrű füst megakadályozza az ellenfelet abban, hogy lássa a csapat mozgását. Érdemes olyan helyen használni ahol ritkább a fedezék, vagy épületben, folyosókon vagy egyéb kritikus ponton, ahol nehéz az előrehaladás.

Pajzs: A taktikai pajzsnak leginkább épületharcban van szerepe. Az első ember fogja a pajzsot és a tűzpár többi tagja mögötte sorakozik fel, azt fedezéknek használva.

Érdekel egy-két trükk is?

Pár egyszerű tipp ahhoz, amely minden játékosnak megkönnyítheti és segítheti az eredményes játékot.

Fegyvertartás: A markert a fedezék mögül kibújva vagy mozgás közben érdemes egyből célra tartani és nem csővel lefele lógatni még akkor is, ha nincs, éppen ellenfél a látómezőben sosem lehet tudni mikor, bukkan elő valaki a fal vagy a fedezék mögül, ezzel a módszerrel a másodperc töredéke alatt reagálhatunk bármilyen támadásra.

Kihajolás a fedezék mögül: A fedezék mögül mindig óvatosan nézzünk ki. A könyököt behúzva minél kisebb felületet mutatva az ellenfélnek. Behúzott könyökkel az ellenfél nem látja, hogy a fedezék melyik magasságából fogunk előbukkanni.

Célzás: A paintball marker nem éles fegyver. Nincs visszarúgása így nem szükséges azt kompenzálni a célzás során. A marker sűrített levegős palackját a vállgödörbe vagy a mellkas közepéhez támasztjuk, lényeg hogy a fegyver szemmagasságba kerüljön, így lesz jó rálátásunk a lövésre. Lövésközben mindkét szemünk legyen nyitva és a fegyvert enyhén a testünk felé döntve mindig az előző lövedékkel célozzunk.

szeged pálya

Tár rázása: Az ejtő tárak futás közben csörgő zajt csapnak, ahogy a lövedékek nekicsapódnak a tár falának. Esetleg jó trükk lehet, ha a fedezék mögött rázzuk a fegyverünk egy darabig a futást szimulálva így előcsalogathatjuk a fedezék mögül ellenfelünket.

Szólj hozzá!