Mi is az az airsoft?

Az airsoft egy olyan játék, ahol valósághű eszközökkel tüzelik egymást a résztvevők. Természetesen az erősség sokkal kisebb, valamint a ‘golyó’ sem ugyanaz, mint az eredetinek. A paintball és az airsoft között az elsődleges különbség a valósághű kinézet. Az airsoft fegyverek sokkal élethűbb. A második, ami jól látható az a lőszer mérete: Airsoft esetén 6, vagy 8 mm, míg paintballnál 0,68 caliber.  A hajtóanyag is különbség, ugyanis az airsoft elektromos, vagy co2 (szén-dioxid), míg a paintball sűrített levegős, vagy co2. Melyik a jobb? Erre a kérdésre a következő cikkben adunk választ, kattints ide.

Mi az alapvető airsoft felszerelés?

  • védőfelszerelés, ami minimum egy védőszemüvegből, de ma már inkább arcmaszkból,
  • egy AEG fegyverből (tárral + akkumulátorral), esetlegesen hozzá való póttár(ak)ból,
  • továbbá erősebb munka-, de inkább katonai ruházatból
  • és nem utolsósorban bakancsból áll.
airsoft

Miért szeretjük az airsoftot?

Az airsoft játékot általában olyan személyek játszák, akikben megvan a katonai motiváltság. Őket valóban érdekli a csata, a taktika, a feladat. Ezek a személyek imádják beleélni magukat a harcos szerepébe, órákon át gondolkoznak 1-1 taktikán, megfontoltak és teljesen átszellemülnek. 

Tehát, ha eltudod magad képzelni a videóban szereplő területen (ami az egyik pályánkon készült), kifejezetten ajánlom neked ezt a sportot.

Hány éves kortól lehet játszani?

hany-eves-kortol

Hivatalosan 14. életévükben járó már játszhat.
Jogosnak tartjuk ezt a szabályt, ugyanis alatta igen kockázatos.