Melyik a jobb?

Paintball, Airsoft vagy Lasertag?

A játékok folyamán felszínre kerülnek a résztvevő igazi, mélyen rejlő tulajdonságai és motivációi.
Kiderül mennyire csapatjátékos vagy irányító, hogyan reagál a stresszes helyzetekben, mennyire taktikus a játékos.
Kiélezettebb helyzetben kell helytállnia, mint a mindennapi életben, de ugyan azokra a tulajdonságokra van szüksége, mint a munka vagy magánélet során. Az élményeken és játékon kívül az itt szerzett önismeretet kamatozhatja majd, mikor visszatér a hétköznapokba.

Paintball

Tudtad, hogy az USA-ban több mint tíz millióan űzik évente ezt a sportot? És azt, hogy kevesebb sérülést okoz, mint a teniszezés?
Több féle módon kivitelezhető, hiszen rengeteg játékmód és szabályzat kapcsolódik hozzá.

Biztonságos?
Paintball név alatt egy veszélytelen sportágról van szó, mint már említettem a tenisztől is ártalmatlanabb.
Azért is biztonságos, mert nagyon szigorú szabályok kötik az embert a játék során, melyeket be kell tartani. Ilyen például a maszk kötelező használata a csatatéren.

Korhatár: 14 életév

Paintball

Felszerelések
Overál vagy két részes ruha – Ezt kapják a résztvevők a játékra, így a testük védve van a becsapódó festékgolyótól.  Mintája különböző korok béli terepmintákkal van ellátva.
Mellény – Első sorban hölgyeknek szoktunk vinni, de igény esetén természetesen bárkinek.
Maszk – Ennek a használata kötelező a csatatéren. Egyedül csak a kijelölt helyen szabad levenni. Ez az egyik legfontosabb biztonsági kellékünk, hiszen ez védi a játékosok arcát.
Kesztyű – Ez nem egy kötelező védőfelszerelés, de a viselete ajánlott.
Megkülönböztető mellény – Csapatok közötti látható megkülönböztetésre szolgál.
Fegyver – Ez lehet Tippmann Ft 12, BT Tippmann 98, BT combat félautomata fegyverek. Sűrített levegővel töltött kispalackkal, illetve CO2 palackkal működnek. Mi ebből a sűrített levegős változatot használjuk.
Lőszer: Ételfestékkel töltök zselatinkapszulák, melyek könnyedén kimoshatók a hajból, illetve bármilyen ruházatból.  Felnőtt paintball lőszer 0,68 kaliber.
Tár: Ejtős tárakat használunk, ahol a lőszer a gravitáció segítségével esik bele a fegyverbe. Egy tárba 200 db lőszer fér.

Airsoft

airsoft

Az airsoft, más néven softair hasonló, mint a paintball és a lasertag. Az airsoft játék abban nyújt másabb élményt, hogy az igazihoz megszólalásig hasonlító fegyverekkel játszható  a korszakot megidéző katonai egyenruhában. Az egész szinte olyan, mintha egy igazi háborús katonai zónába csöppentél volna bele.
A játék során belekerülsz stresszhelyzetekbe és döntéshozatalokba.  Vajon meg tudod tartani a higgadtságod és le tudod küzdeni a félelmeid?

 

Biztonságos?
Szigorú szabályzati rendszerhez van kötve ez is, akárcsak a paintball, így ez is nevezhető biztonságosnak.  Itt a szemvédelem a kötelező, melyre airsoft védőszemüveget használnak.

Korhatár: 14 életév

Felszerelések
Overál vagy két részes ruha
– Különböző korok terepmintáival vannak ellátva.
Védőszemüveg – Kötelező védőfelszerelés, mely egyben a legfontosabb is. Ez védi a játékosok szemét a becsapódó lövedékektől.
Fegyver –  Cyma 0.28 egy klasszikus AK-47-est imitáló replika. A fegyvert egy elektromos motor hajtja.Cyma 0.11 a német G36C utánzata érdekes, hogy az eredeti fegyver külső burkolata is műanyag akár csak a replikán. A fegyvert egy elektromos motor hajtja
Tár -A fegyverek 300 lőszer befogadó képességű Hi-cap tárakkal rendelkeznek. Előnye, hogy plusz tárak nélkül is rengeteg lőszert képes magával vinni a játékos.
Lőszer – Az airsofthoz jó minőségű 0.20 vagy 0.25 (gramm súlyú) műanyag 6mm-es BB-ket (lövedékeket) használunk.
Kesztyű – Ez nem kötelező védőfelszerelés, de ajánlott a játék alatt.
Megkülönböztető – Csapatok közötti megkülönböztetésére szolgál

Lasertag

pettend lézerharc

A lézerharc vagy más néven Lasertag egy olyan csapatjáték, mely a stratégiai gondolkodást, a vezetői készségeket, a csapatmunkát fejleszti. 

Ötvözi a paintball, az airsoft játékok előnyeit. A lézerharc lehet akár szabadtéri, akár beltéri játék: erdőben, barlangban, parkban, laktanyában, nyílt terepen; elhagyott házakban, szállodák, panziók kertjeiben, sőt akár egy hétköznapi irodaházban is, vagy otthon a kertben.
 A fegyverek programozhatók, ez által még élvezhetőbbé teszik a játékot.

Biztonságos?
Teljesen fájdalommentes, így biztonságos. Infravörös sugárral működik, mely ártalmatlan az egészségre.  Működési elve hasonló a tv távirányítóhoz .

Korhatár: nincs.          

Felszerelések
Tag/fegyver – Mindenki kap egy egyedi azonosítóval ellátott fegyvert.
Fejpánt / sisak – Az egyedi azonosítással ellátott fegyverhez tartozik ugyan azzal az azonosítóval ellátott fejpánt vagy sisak. Fontos, hogy ha valakivel fegyvert cserélsz fejpántot, akkor fegyvert is kell.
Megkülönböztető – Ez a csapatok közötti megkülönböztetésre szolgál.
Igény esetén terepmintás ruházat – Ez csak igény esetén viszünk, ha kéri a játékos.  Mintája különböző korok béli terepmintákkal van ellátva.

Sikerült választanod? Akkor foglalj! 

06303922317

info@maximpaintball.hu

Szólj hozzá!