Nők és a Paintball

Sokakban merül fel a kérdés, hogy szoktak-e hölgyek egyáltalán ezzel a férfias hobbival foglalkozni?

Pályafutásom elején bennem is megfordult!
Első hölgyekkel közös csaták alkalmával kicsit furcsálltam is, aztán játék közben (nagy örömömre) el is múlt ez az érzés. Az egyik csata szünetében, ahogy az egyik érintett „amazonnal” beszélgettem rá is jöttem a dolog mivoltára.
A hit-hiedelem az oka
! A háborúsdi mindig is férfias hagyomány volt -ugye mi szoktunk kardozni, harcolni egymással. Viszont a paintball és az airsoft lénye módosítja /talán eloszlatja/ ezt a hitet, hiszen alapjában véve ez nem háború. És mégis az! Ellentét van a két mondatban, azonban mindkettő igaz és egyik sem.

De miért is mondom ezt?!

lánybúcsús paintball

A paintball és az airsoft is játék...

…célja az önfeledt szórakozás néhány órára!
Amíg „katonákká” válunk hátunk mögött hagyhatjuk a munkahelyi problémákat, számlákat, a szennyest és előhozza igazi énünket, a bennünk lakó gyereket.

Az első adrenalinfröccs után már egy új algoritmus fut a fejünkben, mégpedig a túlélő-vadászó üzemmód programsora.
Itt jön be, hogy mégis háború. Képesek vagyunk ruhán keresztül 
látszó szívveréssel és izgalommal rejtőzni a 

fedezék mögött az alkalmas időre várva, hogy levadásszuk áldozatunkat vagy rossz esetben fordítva.

Mindig örömmel látom, amikor egy-egy csapatnak vegyes tagjai vannak. Férfi társaim kellő büszkeséggel és önbizalommal tervezik meg az „ellenséges hadosztály” teljes megsemmisítését. 

Mindezt persze kellő hangerővel teszik, hogy jól hallja mindenki. Azonban a hölgyek kicsit félénken és megszeppenve néznek az elkerülhetetlen ütközet elé. 

Felszerelkezés közben csak fokozódik az izgalom!

Még egy eligazítás –csak növekszik az izgatottság- és kezdődik is a JÁTÉK!
Aztán jön az első kör vége, amikor már látni az arcokon a megnyugvást, hogy ez még sem olyan halálos dolog és a kör élményeinek megosztása közben a felismerést, hogy megszorongatták férjeiket, barátaikat vagy testvéreiket amazonaink. Már kétségnek helye nincs.
Még hogy nem való hölgyeknek ez a játék?! Badarság!
Nagyon is ajánlott.

Példa kedvéért megosztok veletek egy számomra kedves jelenetsort.

Megérkezett hozzám egy népes csapat születésnapot ünnepelni. Anya már két napja készült elő, hogy minden tökéletes legyen fia 18. születésnapján. 

Láttam megérkezésükkor, hogy testileg-lelkileg kimerült. Kipakolás, felszerelés, eligazítás, játék kezdés folyamat sem igazán hozott változást, de a jó hangulat és a kíváncsiság bevonzotta a többiekkel a „Zónába”. Néhány kör múlva azt látom, anya és fia egymás ellen játszanak már, vadul cserkelik a másikat. A röhögés közben persze nem maradhat ki a szócsata sem. Aztán eljön perc amikor anyának ki kell állnia, mert ideje elővenni a tortát. Anya arcán fáradtságot látok, de ez más mint az érkezésükkor és „azt a mosolyt”!

Az a mosoly…

….a száj sarkában, amit csak azok ismernek, akik vadásztak már egy-egy paintball vagy airsoft csatában. Ezt nem lehet leírni. Meg kell tapasztalni. Elégedettség, büszkeség, felszabadultság különleges egyvelege ez.

 

„Minden hölgy játékosnak biztosítunk szivacsos védőmellényt.”

Érdekesség

Ezek a harcok várnak mindenkit – kicsiket, nagyokat; férfiakat, nőket-, akik ki szeretnének kapcsolódni kis időre; akik kipróbálnának valami extrémebb hobbit és egyáltalán próbára tennék saját magukat.

„Minden hölgy játékosnak biztosítunk szivacsos védőmellényt.”

Érdekesség

Ezek a harcok várnak mindenkit – kicsiket, nagyokat; férfiakat, nőket-, akik ki szeretnének kapcsolódni kis időre; akik kipróbálnának valami extrémebb hobbit és egyáltalán próbára tennék saját magukat.

Tippek leendő hölgy sporttársaimnak:

  • Öltözzetek lazán, mivel a laza öltözék csillapítja a lövedék becsapódásának erejét
  • Válasszatok sportolásra vagy túrázásra alkalmas cipőt
  • Hozzatok váltóruhát magatokkal. Játék közben le fogtok izzadni illetve az overál alól kikandikáló ruha festékes lehet.
  • A festék miatt aggódnotok nem kell! Nem káros az egészségre, ha véletlen szájba kerülne /megkóstolni azért nem ajánlom, mert nem finom a töltény/ és a ruhából is könnyen kijön, mivel nem igényel semmilyen különleges kezelést.
  • Bátran tervezzetek taktikákat. Jók a megérzéseitek
  • Legyetek bátrak és ne tartsatok a fájdalomtól, mert bárhol játszotok, biztosak lehettek abban, hogy „ember barát erejű” paintball markerrel vagy airsoft fegyverrel találkoztok

!!!ÉS!!

Abban biztosak lehettek, hogy méltó ellenfeleik vagytok a férfi harcosoknak!
Ez tapasztalat!

Írta:

Maxim játékmester

Bándi Szabolcs – Maxim Játékmester

Szólj hozzá!